Tatil valizinde bulunması gerekenler

Tatile çıkarken en zoru valiz hazırlamaktır. Doğru valiz için öncelikle rotanızı belirleyin. Sonra da o rotaya göre önerdiğimiz valiz önerilerine kulak vererek dört dörtlük tatil yapın. İyi tatiller

Giysileri kırıştırmadan, ayakkabıları deforme etmeden valiz nasıl hazırlanır? İşte bilinçli tatil valizi için ipuçları…

Kaç gün kalacaksınız ona göre liste yapın
Hafta sonu kaçamakları veya uzun tatilleriniz için valizinizi hazırlamadan önce mutlaka plaj kıyafetinizi ve akşam yemeklerini temel alın. Buna göre kafanızda her gün için ayrı kombinler düşünün. Yaptığınız kombinler dışında yanınıza ekstra kıyafet almamaya çalışın. Yanınıza alacağınız kıyafetlerin birbirine yakın renklerde olmasına çok dikkat edin. Böylece hem kombinleme şansınız olur hem de her kıyafetin altına başka renk ayakkabı taşımaktan kurtulursunuz. Yanınıza en fazla 3 ayakkabı alın. Terlik ve sandaletler topuklu ayakkabılara göre daha az yer tutar, bu yüzden 2-3 tane alabilirsiniz, topuklu ayakkabı takıntınız yoksa 1 tane topuklu yeter. Yanınıza siyah bir elbise almayı unutmayın, mini siyah elbiseler hem gündüz hem de gece kurtarıcınız olacaktır. Gündüz parmak arası terliklerinizle, akşamları ise topuklu ayakkabı ve aksesuvarlarınızla tamamlayacağınız maksi elbiseleri valizinizde mutlaka bulundurun. Açık renkli, tişört ve gömlek, şort, etek, mayo, bikini unutmamanız gereken diğer parçalardan.

Değerli eşyalar el çantasına
Valiziniz dışında mutlaka yanınıza bir el çantası alın. Bu çantanın çok küçük olmamasına dikkat edin çünkü içine valizinize sığmayan eşyalarınızı da koyabilirsiniz. Asla kaybetmek istemediğiniz tüm eşyalarınızı, el çantanız müsaitse iç çamaşırlarınızı, tatilde okumayı düşündüğünüz kitaplardan birkaçını, müzik dinlemek için iPod’unuzu el çantanıza koyabilirsiniz. Sürekli aldığınız ilacınız varsa, bavulunuzda değil el çantanızda taşıyın.

Bakım ürünlerinin seyahat boylarını taşıyın!
Saçınıza çok mu önem veriyorsunuz? Şampuanınız, saç kreminiz, saç spreyiniz sizin olmazsa olmazlarınızdan. Üstelik kurutma makineleri veya düzleştiricileri olmadan seyahat düşünemiyorsunuz. Unutmayın bu aletler valizde çok yer tutar. Yazın sıcakta da bu aletleri kullanmak zor olur. Bunun için yaz aylarına uygun saç modeli tercih edebilirsiniz, örneğin su dalgasını saç spreyi yardımıyla veya piyasada bulunan diğer saç ürünlerinden yararlanarak ellerinizle de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yaz geriye taranmış ıslak saçlar çok moda. Unutmayın, bu yılın saç trendi doğal saçlar. Eğer bu aletleri götürmek istiyorsanız, küçük ve pratik modelleri tercih edebilirsiniz. Bu aletlerin portatif, kolay taşınır modelleri seyahat için çok uygun.

Güneş koruyucularını unutmayın
Güneşe maruz kalan ve kuruyan cildiniz için nemlendirici, parfüm, makyaj temizleyici ve aseton gibi malzemeleri ayrı ayrı poşetlere koyarak kozmetik çantanıza yerleştirin. Güneş kremi ve bronzlaştırıcıyı eksik etmeyin. Birkaç gün bile olsa rutin bakımınızdan fedakârlık etmek istemiyorsanız birçok kozmetik ürününün tatil için uygun küçük boyları var, onlardan edinebilirsiniz. Makyaj malzemesi olarak su geçirmez maskaranız, sürekli kullandığınız göz kaleminiz ve rujunuz yeterli olacaktır.

Gereksiz eşyalara yer yok!
Hepimizin yaptığı hatalardan biri valize gereksiz ayakkabı, kıyafet ve çanta koyarak yer işgal etmek. Tıka basa yapılan valizlerde eşyalarınız kırışır. Ayrıca yer tasarrufu için, kırılacak aksesuvarlarınızı, takılarınızı ve banyo malzemelerinizi katlanabilen, esnek, fermuarlı kumaş çantalara koyup bavulunuzun bir köşesine yerleştirebilirsiniz.

Bunları unutmayın!
Birbiriyle kolay kombinlenebilen, birbiriyle alakalı tarzlardaki kıyafetleri seçin.

Ani hava değişimleri için ince bir hırka ya da denim ceket gerekli olabilir.

Telefon, iPad ya da bilgisayarınızla gidiyorsanız mutlaka şarjlarınızı yanınıza alın.

Diş macunu, şampuan, duş jeli gibi ürünlerin seyahat boylarını tercih edin, böylelikle valizde gereksiz yer tutmazlar.

Hem gece hem de gündüz giydiğiniz ayakkabıları tercih edin, böylelikle bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz.

Yaz tatili olduğu için güneş yanıklarıyla tatilizi zehir etmek istemiyorsanız yüksek faktörlü kremleri mutlaka yanınızda bulundurun.
Yanınıza en fazla kullandığınız ve tüm kıyafetlerinizle uyum sağlayacak aksesuvarlar alın.


Rotanıza göre tatil valizi

Tekne

Tüm gününüzü teknede güneş ve denizle haşır neşir olarak geçireceğiniz için lüksten uzak parçalar yani bikini, mayo, tişört, gömlek ve elbiselerden oluşan en rahat kıyafetlerinizi valizinize koyun. Ayrıca yüksek korumalı güneş koruyucunuz, büyük hasır şapkanız ve güneş gözlüğünüz plaj çantanızda mutlaka bulunsun. Akşam serinliği için ince bir sweatshirt almayı unutmayın. Karaya inecekseniz bir sneaker çok işinize yarar.

Tatil köyü

Bikini, mayo, pareo üçlüsünün yanı sıra akşam yemekleri için mini elbiseler, şort ve gömlek kombinleri ayrıca şık sandaletlerle valizinizi hazırlayabilirsiniz. Tiril tiril pantolonlar üzerine tamamlayacağınız şık bir bluz ve buna benzer kombinlerden oluşan spor ve şık görünümlü kıayafetler çabasız şıklığınızı garantiler.

Yurt dışı

Yurt dışı tatiliniz için valiz hazırlarken gideceğiniz ülkenin iklimini iyice analiz ettikten sonra hazırlık yapmanızda yarar var. Valizinizi fazla eşyayla doldurmamak ve kilo sınırını aşmamak için planlı davranın, gün bazında ve birbirleriyle kombinlenebilen ufak ayrıntılarla farklı görünümlere bürünebilen kıyafetler seçmeye özen gösterin.

Sportif

Sportif tatil planları olanlar için valizde bulunması gereken en önemli parçalar bikini, mayo, board şort, kasket, tişört, flip flop, yedek spor ayakkabısı, bol bol havlu, yüksek faktörlü güneş kremi ve güneş gözlüğü. Bunların dışında serin akşamlar için jean, sweatshirt eklemeyi unutmayın. Deniz dışında tenis, golf gibi sporlarla tatilinizi renklendirmek istiyorsanız, yanınızda mutlaka spor ayakkabı ve çorap götürmenizde fayda var.

Romantik

Balayı tatiliniz yaza denk geliyorsa ya da partnerinizle romantik bir yaz tatili yapmayı planlıyorsanız, valizini şık ve romantik parçalarla doldurmaya hazır olun. Hanım hanımcık elbiseler, şık bluzlar, mini etekler, renkli bikiniler, görünümünüzü hareketlendirecek aksesuarlar ve platform topuklu sandaletlerle biraz kendinizi şımartabilirsiniz.

Hafta sonu kaçamağı

Küçük bir valize plaj kombinlerinizi yapıp koyarsanız 2-3 günlük tatilinizde çok rahat edersiniz. Gündüz iki şort, tişört, pareo, flip flop; akşam ise mini bir elbise yeter de artar.

Bavul toplama teknikleri



Liste yapın!
Yapacağınız ilk iş gideceğiniz yer ne olursa olsun mutlaka ihtiyaç duyacağınız şeylerin bir listesini yapmak olmalı. İç çamaşırı, kıyafet, pantolon, çorap, ayakkabı, gözlük, ceket… Normalde de sürdürdüğünüz hayatta hep sizinle olan şeyler yani. Tatilinizin uzunluğuna göre kıyafetlerinizin miktarını belirleyin ve özellikle katılacağınız özel durumları da buna katın; hoş ve romantik bir akşam yemeği, spor gezisi her neyse, dışarıda giyeceğiniz kıyafetleri buna göre kategorize edin. Bir de anne tavsiyelerinden en mühimi olan, ihtiyaçtan fazla çorabın ve iç çamaşırının yanınızda bulunması kuralını atlamayın. Bu konuda annelerimizin bizim göremediğimiz iç görüleri var, bilemezsiniz…



Temel ihtiyaçlarınızı yanınızda tutun
Bavulunuzu kaybetmekten mi korkuyorsunuz. Bavulunuzun başka bir yere gönderilmesinden, temel ihtiyaçlarınızın sizden kilometrelerce uzaklarda kalmasından… O zaman yapacağınız şey çok basit, onları mutlaka yanınızda tutun. Bavula koymayın.

Diş fırçanız, tabletiniz, ceketiniz, hemen değiştirebileceğiniz kıyafetleriniz, varsa biletleriniz ve biniş numarası gibi gerekli bilgilerin olduğu notlarınız ya da belgeleriniz gibi şeyler mutlaka size yakın bir yerlerde olsunlar. Onları sürekli kontrol etmek zorunda kalmayın, direk yanınızda taşıyın.



Gideceğiniz yeri tanıyın!
Kıyafet ve yanınızda bulunduracağınız şeyler noktasında bir başka endişemiz de gideceğiniz yer. Tropik bir yere mi gidiyorsunuz. O zaman büyük ihtimalle kabana ihtiyacınız olmaz, kar pantolonuna da pek ihtiyaç duyacağınızı sanmıyoruz. Suya girmeyeceğinizi düşünseniz bile yine de yanınızda bir mayo bulunsun ama. Yağmurlu bir yere mi gidiyoruz? O halde yağmurluk mutlaka bulunsun ve lastik ayakkabı da pek işleri zorlaştırmaz gibi duruyor.
Gideceğiniz yerin havası suyu ve orada yapabileceklerinizle ilgili kısa bir araştırma sizi ihtiyacınız olmayan şeyleri yanınıza alma halinden kurtaracaktır. Unutmayın, asla kullanmadığınız ve kullanamayacağınız eşyalarla tıka basa dolu bir bavul kadar size seyahati dar edebilecek şey az bulunur.



Mutlaka götürülecekler bölümü!
Kıyafet işini sonsuza dek rafa kaldırdıktan sonra, bir diğer safhaya geçiyoruz. Kıyafetler dışında ne lazım? Kitap götürüyor muyuz? Bilgisayar lazım olur mu? Ders kitaplarımı da götürsem ders çalışır mıyım?
Aslında bu sorulara cevap verebilmeniz için bir başka soruya doğru bir cevap vermeniz gerekiyor: Neden tatile gidiyorsunuz? Eğer bu soruya dürüst cevap veriyorsanız, bu cevabınız doğrudan bavulunuza nüfuz edecek ve içindeki gereksiz olan bütün şeyleri çıkarmanızı sağlayacaktır.
Siz tatile, işten uzaklaşmak için mi yoksa işe gömülmek için mi gidiyorsunuz? O zaman laptop kalsın. E-postalara ulaşmak, işle ilgili şeylere cevap vermek demek bir kısmınızın hala çalışıyor olduğu demektir ve aman, bırakın kalsın işler iş yerinde. Tatile aileniz ve eşinizle vakit geçirmek için mi gidiyorsunuz? O zaman bırakın kitaplar da kalsın. Kitap dediğiniz şey sizi sohbetten uzaklaştırır, sizi insanlardan saklar. Bir bakmışsınız ki tatilde hiç dinlenmemişsiniz, hep kitap okumuşsunuz.
Tatili uzun zamandır yapmadığınız ama yapmayı planladığınız şeyleri yapabileceğiniz bir yer olarak görmeyin, dinleneceğiniz bir şans olarak görün. O planladığınız şeylerin tamamını döndüğünüzde yeniden yapabileceksiniz, şimdilik sadece biraz kendinizle ve sevdiklerinizle zaman geçirin.



Tuvalet malzemeleri işini de bi’ halledelim!
Eğer kampa değil de otele gidiyorsanuz o zaman şanslısınız. Tuvalet malzemeleri olarak genellediğimiz o şeylere pek ihtiyacınız yok. Neler onlar peki? Şampuan, saç kremi, sabun, duş jeli… Bunların hepsi odanızda bulunacak. İnanmıyor musunuz bize? İnanmıyorsanız otele gidince şöyle bir duşa göz gezdirin.
Diş fırçası, diş macunu, saç fırçası ve herhangi özel ve gerekli şeyin dışında, bunlara ihtiyacınız olmaması demek sizi stresten kurtarır, çünkü tatilden önceki gece bir bakmışsınız ki şampuan bitmiş, duş jelinin götürülecek hayrı kalmamış. Uğraş dur!
Ana fikir kaçmak. Elinizden gelse bütün ilaç dolabını da yanınıza alacaksınız, o ayrı. Ama mühim olan gerek olup olmadığını düşünmek. Ayrıca, tekrar söylüyoruz. Lütfen saç kurutma makinesi de evde kalsın. Otelde var, gerçekten var. Şu an onsuz kalamazsınız gibi hissediyor olabilirsiniz. Oteldeki de size aynı hizmeti verebilmek için yerinde asılı bir şekilde bekliyor, gerçekten.



Kabine kaç çanta koyabilirim?
Şimdi bütün her şey paketlendi, hazırlandı ve artık tek ihtiyacınız olan bilgi kaç tane bavulu kabine koymaya izniniz olduğu. Elbette ki bu kural gideceği yere uçakla gidecek olanlar için geçerli.
Bunun için önden araştırma yapmanızda fayda olabilir çünkü her hava yolu firması bu konuda farklı politikalar izliyor olabilir. Orada bir sürprizle karşılamamak ve ekstra bir ücret ödememek için internette yapacağınız bir “bavul bedeli” anahtar sözcüklü arama işinizi mutlaka görecektir.



Çamaşır yıkamak da her zaman bir seçenek tabi!
Çantalar için ekstra ücret ödemek istemiyor musunuz? O zaman yapılacak şey götürdüklerinizi biraz küçültmek. Bunu da hiçbir şeyle yapamıyorsanız kıyafetlerle yapmanız çok kolay olabilir.
Her şeye ihtiyaç duyduğunuzu düşündüğünüz anlarda aslında tek yapmanız gereken yanınızda götürdüğünüz kıyafetlerle ilgili bir yıkama planı yapmak olur. Yıkayıp kurulayıp giyebileceğiniz her kıyafet size bavulda da alan sağlar. Ancak bunun için kıyafetlerinizi yıkayıp kurulayabileceğiniz bir yerin olup olmayacağını bilmeniz gerekiyor olabilir.
Çoğu otelin çamaşır yıkama servisi ya da odasında yıkayabileceğiniz bir makinesi bulunur. Bu da ek bilgi olarak kulağınızın bir köşesinde bulunsun. Yine, kesinlikle emin olmadan önce oteli arayıp bu konuda kısaca bilgi almanız her zaman mümkündür.



Mümkün olduğunca her şeyi küçültün!
Tekrar söylüyoruz ki, bu işte kural her şeyi ama her şeyi mümkün olduğunca hafif tutmak. Bunu yapmak için de, küçültün. Her şeyi.
Eğer ille de kitap okurum diyen biriyseniz, bir tatilde 5 kitap birden bitiririm diyorsanız, kitapları yanınıza almayın. Çok pratik bir öneri değil mi? Aslında demek istediğim, dijital çağa giriş yapıverin. Cep telefonlarından, özel cihazlardan, kitaplarınızın dijital versiyonlarını satın alıp yine o cihazlarla okuyabilirsiniz mesela. Kilo kilo kitap taşımaktansa, ufacıcık cep telefonu boyutunda bir cihaz taşısanız fena mı olur yani?
Aynı öneriyi laptop taşıyanlar için de yapmakta fayda var. Tablete geçmek en pratiği. Üstelik de, iki kişiyseniz ve ikinizin de teknolojiye ihtiyacı olacaksa, tabletleri paylaşın. Çünkü iki kişinin birden tableti olması sıkıldıkça ona dönebileceğiniz anlamına gelir. Dönmeyin, lazım geldikçe paylaşın!

haber

haber

LEAVE A COMMENT

kuşadası escort bayan hurilerim.com kurtköy escort seks hikayeleri Bahis sitesi Escort ankara Ankara escort bayan Ankara rus escort Eryaman escort bayan Etlik escort bayan Ankara escort bayan Escort sincan Escort çankaya şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy Escort porno izle gaziantep escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort sincan escort dikmen escort kırklareli escort kırşehir escort kocaeli escort konya escort kütahya escort malatya escort manisa escort maraş escort mardin escort mersin escort çankaya escort Çankaya escort sincan escort escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bayan Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort ankara escort otele gelen escort Antalya escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com