Bebeklerin başkalarına verildiği iddiasına soruşturma

Bebeklerin başkalarına verildiği iddiasına soruşturma

Adana Meydan Doğumevi Hastanesi’nde 1980-1990 yılları arasında doğan bebeklerin başka kişilere verildiğine yönelik iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Adana Adliyesi Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığına bugüne kadar çoğunluğu 1980-1990 yıllarında gerçekleştiği iddia edilen olaylarla ilgili 11 kişi aynı ve benzer iddialarla müracaatta bulundu. Alınan ifade ve beyanlar doğrultusunda başsavcılık tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne olay ve iddiaların araştırılması, bilgi ve belgelerin temin edilmesi, beyanların alınması, suç işlendiğine yönelik delillerin elde edilmesi halinde şüphelilerin tespit edilerek yakalanması yönünde talimat verildi.

Ayrıca Meydan Doğumevi Hastanesi’nde görevli kamu görevlileri ile ilgili araştırma ve ön inceleme yapılıp sonucunun bildirilmesi için Adana Valiliği’ne yazı yazıldı. Hastane arşivindeki mevcut kayıtlar ile olay tarihlerinde doğum sırasında öldüğü söylenen bebeklerin defin işlemlerine ilişkin süreç ile ilgili belgelerin hastane ve belediye kaynaklarından araştırılıp temin edilmesi ve incelenmesi süreci devam ediyor.

haber

haber

LEAVE A COMMENT

kuşadası escort bayan mecidiyeköy escort kurtköy escort çankaya escort şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy porno etiler escort deneme bonusu sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort Çankaya escort sincan escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bayan Ankara escort bayan Ankara Escort Ankara Escort Rus Escort Eryaman Escort Etlik Escort Sincan Escort Çankaya Escort şişli escort bakırköy escort taksim escort bakırköy escort