Hagibis Tayfunu’nda ölü sayısı 91’e yükseldi

Hagibis Tayfunu’nda ölü sayısı 91’e yükseldi

Japonya’yı vuran Hagibis Tayfunu’nun ardından 1 ay geride kalırken, felaketin bilançosu da netleşti. 91 kişinin hayatını kaybettiği tayfunda, 4 kişinin kayıp olarak kayıtlara geçtiği açıklandı.

Geçtiğimiz ay Japonya’da etki gösteren ve can ve mal kaybına neden olan Hagibis Tayfunu’nun ardından 1 ay geride kalırken, felaketin bilançosu da netleşti. Japonya Arazi ve Altyapı Bakanlığının Pazartesi günü kapsamını güncellediği zarara dair veriler, tayfunda 91 kişinin hayatını kaybettiğini ortaya koydu. 4 kişi ise kayıp olarak kayıtlara geçti.

85 bin ev sular altında kaldı

Tayfunun getirdiği şiddetli yağışlar nedeniyle 85 binden fazla evin sular altında kaldığı veya zarar gördüğü öğrenilirken, Fukushima’daki Iwaya şehrinin bazı bölgelerinde enkaz temizleme çalışmalarının halen devam ettiği bildirildi.

300 nehir taştı

Hagibis Tayfunu nedeniyle birçok akarsu yatağında da hasar meydana geldi. 300 nehirde aşırı yağış nedeniyle taşkınlar yaşanırken, en az 25 bin hektar alanın sular altında kaldığı açıklandı. 850’den fazla toprak ve çamur kayması rapor edildiğini belirten yetkililer, söz konusu sayının 1982’den bu yana kaydedilen en yüksek vaka sayısı olduğuna dikkat çekti.

haber

haber

LEAVE A COMMENT

warez script mecidiyeköy escort kurtköy escort çankaya escort şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy porno etiler escort porno izle bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bayan Ankara escort bayan Ankara Escort Ankara Escort Rus Escort Eryaman Escort Etlik Escort Sincan Escort Çankaya Escort şişli escort bakırköy escort porno izle çapa escort ataköy escort pendik escort şişli escort kartal escort taksim escort maltepe escort mecidiyeköy escort kadıköy escort beşiktaş escort ümraniye escort bakırköy escort fındıkzade escort